Védőfóliák műanyag lemezekhez

Üdvözöljük a műanyagok sokszínű világában, amelyben a Novacel, a felületvédelem szakértője segít eligazodni Önnek.

Az Ön szakértő partnere a műanyag fóliák és lemezek terén

Műanyag védőfóliákA Novacel segít kiválasztani az Ön alkalmazásáhozlegmegfelelőbb védőfóliát a felület anyagának védelme érdekében, a gyártási körülményeknek megfelelően:

  • Az anyagok köre: akril vagy PMMA, polikarbonát, poliészter (APET vagy PETG), PVC, ABS, PS, SAN, üveg-/szálerősítésű műanyag (FRP/GRP) vagy többrétegű extrudált műanyag lapok, mint ABS/PMMA, ABS/PC.
  • Felületkezelés: átlátszó, fehér, áttetsző vagy színes felületek, fényes, sima, bársonyos, szatén, matt, vagy akár texturált vagy homályosított felületek. Lehetséges további jellemzőkkel: módosított, kopásálló, párásodásgátló, ujjlenyomatgátló, antisztatikus lemezek.
  • Feldolgozási műveletek: az extrudálástól kezdve az olyan megmunkálási folyamatokig, mint a fúrás, vágás, marás, beleértve az olyan speciális műszaki műveleteket, mint a hőformázás, lézervágás, hajlítás vagy a gyártás utáni műveletek, mint a keménybevonat felvitele vagy a digitális nyomtatás.
  • Alkalmazások: építőipar, üvegezés és gépészeti védőburkolatok, táblák és kijelzők, világítás és dekoráció, autóipar, valamint a háztartási piacokon a szaniter alkalmazások, például kádak és bútorok, beleértve a konyhai paneleket és az UPVC bejárati ajtópaneleket.

Műanyag fóliás felületvédelem

Ennek a sokféleségnek megfelelően a Novacel a maszkoló védőfóliák széles választékából képes egyedi megoldást készíteni Önnek a műanyag lemezek terén szerzett 40 éves széleskörű tapasztalata és ismeretei alapján. Mindig arra összpontosíthat, hogya felülete tökéletes maradjon, elkerülve a karcolásokat vagy sérüléseket a lemezek feldolgozási igénybevétele során.

A Novacel a felületvédelem szakértőjeként szorosan együttműködik ügyfeleivel, és ez akár még technikai társulásokat is jelenthet, hogy megértsük az egyedi igényeket, korlátokat és követelményeket, és így megtalálhassuk a legjobb felületvédelmi megoldásokat.

Technológiák széles választéka különféle műanyag-felhasználási célokhoz

A Novacel az egyetlen felületvédelem-tervező, amely három élvonalbeli technológia segítségével a műanyag lemezek és fóliák védelmére szolgáló megoldások legszélesebb választékát nyújtja:

Bevonatos fólia technológia

Schema bevonatos fóliák technológiája

Bevonatos fóliák technológiája

Egy „laboratóriumban kifejlesztett„folyékony ragasztórendszerrel készült, amely egy fóliára van felhordva. A gumi vagy akril ragasztókészítményt poliolefin hátlappal kombinálják a 100%-ban testre szabott megoldás érdekében.

Ez a technológia számos előnyt kínál, beleértve a kültéri ellenállóságot, valamint az erős tapadást az olyan nagy igénybevételű megmunkálási műveletek során, mint például az alakmarás vagy a lézervágás. A minőség-ellenőrzés utáni újbóli fóliaigazítás, valamint a megbízható, szakadás és maradványok nélküli fólia eltávolíthatóság szintén nagyra értékelt tulajdonságok.

Koextrudált fólia technológia

Schema koextrudált fóliák technológiája

Koextrudált fóliák technológiája

A koextrudálással minden egyes fóliaréteg önállóan tervezhető és szabályozható az ügyfél igényeinek megfelelően. A speciális ragasztó-összetevőketaz extrudálás során kémiailag kötik a fóliához, hogy a megfelelő tapadási és tisztasági jellemzőket biztosítsák a nagyon sérülékeny felületekhez.

Speciális műveletekhez, például hőformázáshoz, izzításhoz vagy nyomtatáshoz. Ezek a felsőkategóriás koex fóliák maradvány nélkül eltávolíthatók, és biztosítják, hogy a felszíni energia ne sérüljön. Emellett könnyen újrahasznosíthatóak.

Bevont papír technológia

Bevont papírok technológiája

Ez egy latex ragasztóval bevont, kraft papírból készült hátlap. Hagyományos védelmi megoldás polikarbonát és akril lapokhoz olyan kemény folyamatoknál, mint a lángpolírozás, és bizonyos CNC alakmarós megmunkálások, ahol nagy előny a nagyon erős tapadás.

A Novacel immáron új „papírpótló” megoldásokat kínál. Erős, prémium minőségű fóliából állnak, így megőrzik a könnyű írhatóságot biztosító „papírszerű” megjelenést, ráadásul hőformázhatóak, ami a papír esetében nem lehetséges.

Bármilyen maszkolófóliát is válasszon, minden esetben az a cél, hogy egy megnyugtató és nagy teljesítményű megoldást találjon, ami megőrzi az érintetlen felület szépségét, miközben a felületen elvégzik az innovatív végfelhasználási módoknak megfelelő, nagy igénybevételű megmunkálási folyamatokat.


Növelje márkaképét

Növelje márkaképét

Adjon nagyobb láthatóságot márkájának a logójának a védőfóliára történő nyomtatásával.

Ellenőrizze környezeti hatását

Minden Novacel védőfólia újrahasznosítható, PVC-mentes, ftalátmentes és REACH-konform.

Ellenőrizze környezeti hatását
Tökéletes felhordási minőség

Tökéletes felhordási minőség

A Novacel ajánlja a használatát Walco felhordógépek a garantált hatékonyság érdekében.